10 dkg marcipán
10 dkg étcsokoládé
5 dkg porcukor
csipet szódabikarbóna
10 dkg margarin
10-12 dkg liszt
Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük félre, hogy lehűljön. Közben a csokit aprítsuk fel éles késsel, majd a marcipánnal együtt tegyük bele a késes aprítónkba.
Ha nincs aprítónk, semmi gond, a marcipánt tegyük kis időre a fagyasztóba, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ha a cukros margarin már kihűlt (de még híg), öntsük hozzá a csoki és marcipán darabokat, keverjük el, végül adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. Állítsuk össze a masszát, és tegyük kis időre a hűtőbe. (Könnyebb lesz dolgozni vele!) Mikor kivesszük, egy tömör tésztánk lesz, ami egy picit keményebb gyurmához hasonló állagú. Ha hígabb, akkor szükségünk lesz még lisztre. A sütőt melegítsük elő 160-170 fokra, a keksz masszából gyúrjunk apró gombócokat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket kellő távolságban egymástól. Vizes ujjal lapítsuk le őket korongokká, majd toljuk a sütőbe, és nagyjából 8 perc alatt (max. 10) süssük őket meg. Fontos, hogy figyeljünk, mert ha már kezd színt kapni a keksz széle, onnantól nincs megállás. Talán a marcipán az oka, nem tudom, de nekem ezek a kekszek nem bírták a 180 fokos 10 perc sütést (mint az összes többi kekszem), az első adaggal túlsültek. Tehát még szép világos formájukban kell kiszedjük. Ehhez van szükség erre a kb. 8-9 percre. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk, hogy a tepsin kihűljenek.
Kb. 40 db kekszünk lesz ebből a mennyiségből. És VIGYÁZAT, mert nehéz lesz abbahagyni az evését!
Forrás: hahopihe.cafeblog.hu
Kb. 40 db kekszünk lesz ebből a mennyiségből. És VIGYÁZAT, mert nehéz lesz abbahagyni az evését!
Forrás: hahopihe.cafeblog.hu
Szia!
VálaszTörlésA minap találtam rá a blogodra (egészen pontosan néhány kekszemet találtam meg nálad), és lenne pár észrevételem. Látom, hogy kekszeket gyűjtesz. Szuper, és szép és jó. Az is, hogy megírod, melyik blogról való, de nem a közvetlen link szerepel, ahol az olvasó megtalálja az eredeti receptet. Ez a kisebbik gondom. A nagyobbik az, hogy a képeimet is áthoztad az oldalamról, és ezt az engedélyem nélkül tetted. A blogomon ha jártál (márpedig jártál) olvashattad az adatvédelmi szabályzatot, miszerint: "A blogon megjelenő receptek, képek a saját tulajdonom. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül nem másolhatók. A receptek ugyan nem mind teljesen saját elmém szüleménye, de minden esetben megjelölöm a forrásaimat, és a linkről eljuthattok az eredeti recept oldalára. Ha szeretnéd az én receptjeimet "vinni", kérlek Te is tedd ezt! A fotókban sok időm és energiám fekszik, még ha nem is profi képek. Az írásos beleegyezésem nélkül kérlek ne használd őket! Köszönöm!"
Ebből kifolyólag kérlek, hogy a fotóimat vedd le az oldaladról, és a recepteknél jelöld a pontos forrást.
Köszönettel,
HahoPihe (Pécsi-Kincses Regina)