150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
100 g kalciton (szezámos zabkorpa keverék),
100 g reszelt grana panado sajt (vagy parmezán),
1 tk himalája só,
1 tk citrombors,
150 ml házi tejföl,
60 ml extra szűz olíva olaj
Először keverjük össze a száraz elemeket a reszelt grana panadoval együtt.
Majd gyúrjuk bele a nedves elemeket.
30 percet pihentessük a hűtőben a tésztát, végül osszuk két részre, és mindegyiket nyújtsuk ki
Kb. 3-4 mm vastagságú téglalappá.
Igyekezzünk úgy felvágni egy hosszú pengéjű késsel, vagy derelye vágóval, hogy másfélszer hat-hét centiméteres rudakat kapjunk.
Először keverjük össze a száraz elemeket a reszelt grana panadoval együtt.
Majd gyúrjuk bele a nedves elemeket.
30 percet pihentessük a hűtőben a tésztát, végül osszuk két részre, és mindegyiket nyújtsuk ki
Kb. 3-4 mm vastagságú téglalappá.
Igyekezzünk úgy felvágni egy hosszú pengéjű késsel, vagy derelye vágóval, hogy másfélszer hat-hét centiméteres rudakat kapjunk.
180 fokos előmelegített sütőben 12-13 percig süssük légkeveréses programon. Ha légkeveréses programon sütjük, akkor a két tepsi befér egyszerre.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése