16 db kekszhez:
25 dkg puha sütőmargarin
10 dkg fruktóz
15 dkg ABO MILL Up-date lisztkeverék édes-sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor
10 dkg fruktóz
15 dkg ABO MILL Up-date lisztkeverék édes-sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor
Elkészítés:
Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel.
Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel.
Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát. Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek. Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz.
Megjegyzés:
Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét.
Forrás: www.mindmegette.hu
Megjegyzés:
Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét.
Forrás: www.mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése