2 csésze liszt
1 csésze cukor
1/5 teáskanál só
2 db tojás
1 csésze (olvasztott) vaj
1-2 tábla (karamellás) tejcsokoládé
1 csésze mogyoróvaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília aroma
1 csésze barnacukor
1. Az első négy összetevőt tedd egy tálba, majd keverd jó simára. Ha nem kézzel, hanem robotgéppel dolgozol, akkor használd a közepes fokozatot. Ha csomómentes, add hozzá a tojásokat és a vaníliaaromát.
2. Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a sót és szódabikarbónát, majd öntsd hozzá az első tál tartalmát. Keverd csomómentesre, majd pihentesd hűvös helyen 30 percig.
3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Lisztezett kézzel formázz golyókat, majd azok közepébe nyomd bele a csokidarabokat. Szellősen helyezd őket a tepsire, és picit lapítsd szét a golyókat.
4. 14-15 percig süsd őket, míg szép világosbarnák nem lesznek.
Forrás: www.nlcafe.hu
1 csésze cukor
1/5 teáskanál só
2 db tojás
1 csésze (olvasztott) vaj
1-2 tábla (karamellás) tejcsokoládé
1 csésze mogyoróvaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília aroma
1 csésze barnacukor
1. Az első négy összetevőt tedd egy tálba, majd keverd jó simára. Ha nem kézzel, hanem robotgéppel dolgozol, akkor használd a közepes fokozatot. Ha csomómentes, add hozzá a tojásokat és a vaníliaaromát.
2. Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a sót és szódabikarbónát, majd öntsd hozzá az első tál tartalmát. Keverd csomómentesre, majd pihentesd hűvös helyen 30 percig.
3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Lisztezett kézzel formázz golyókat, majd azok közepébe nyomd bele a csokidarabokat. Szellősen helyezd őket a tepsire, és picit lapítsd szét a golyókat.
4. 14-15 percig süsd őket, míg szép világosbarnák nem lesznek.
Forrás: www.nlcafe.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése