Hozzávalók 110-120 darabhoz (galettához):
2 csésze vaj
4 csésze liszt
2 evőkanál sütőszóda
2 csésze cukor
5 csésze zabliszt
40 dkg csokoládépehely
2 csésze cukor
1 kanál só
4 tojás
2 kanál sütőpor
2 kanál vaníliakivonat
3 csésze darabos dióbél
A vajból a cukorral együtt verjünk krémet. Keverjük a krémbe a tojásokat és a vaníliát. Majd sorban a lisztet, a zablisztet, sót, sütőport, sütőszódát. Végül a csokoládépelyhet és a diót.
Amikor tésztánkat egyenletesre kevertük, szaggassunk belőle kisebb golyókat, amiket úgy rendezzünk tepsire, hogy 4-5 cm-es hézag maradjon közöttük, mert sütés alatt laposra fognak terülni.
180 C°-on nem sokáig kell sütni, 10-15 perc elég.
Forrás: dioskonyv.bionuss.eu
4 csésze liszt
2 evőkanál sütőszóda
2 csésze cukor
5 csésze zabliszt
40 dkg csokoládépehely
2 csésze cukor
1 kanál só
4 tojás
2 kanál sütőpor
2 kanál vaníliakivonat
3 csésze darabos dióbél
A vajból a cukorral együtt verjünk krémet. Keverjük a krémbe a tojásokat és a vaníliát. Majd sorban a lisztet, a zablisztet, sót, sütőport, sütőszódát. Végül a csokoládépelyhet és a diót.
Amikor tésztánkat egyenletesre kevertük, szaggassunk belőle kisebb golyókat, amiket úgy rendezzünk tepsire, hogy 4-5 cm-es hézag maradjon közöttük, mert sütés alatt laposra fognak terülni.
180 C°-on nem sokáig kell sütni, 10-15 perc elég.
Forrás: dioskonyv.bionuss.eu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése