Hozzávalók
» 30 dkg liszt
» 2 ek mézeskalácsfűszer:
» őrölt fahéj
» őrölt szegfűszeg
» őrölt szegfűbors
» bors
» tengeri só
» 12 dkg puha vaj
» 1,5 dl méz
» 1 tojás
Elkészítés
Egy elektromos kézikeverővel a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a tojással és a mézzel. Hozzáadjuk a fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és egy kevés frissen őrölt borsot, egy csipet sót és a lisztet. A kézikeverővel összekeverjük a tésztát, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk, és 3-4 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy lisztes deszkán kinyújtjuk, és kívánt formájúra kiszúrjuk a kekszeket. Egy sütőpapírral leterített tepsire rakjuk őket, és megszórjuk egyik adagot nádcukorral, a másikat pedig durva szemcséjű tengeri sóval. 170 C fokos sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.
Forrás: izeselet.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése