7,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
7,5 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 dkg porcukor
2 dkg juhtúró
3 dkg tökmag
1 ek (10 ml) tökmagolaj
1 kk só
A tökmagot durvára vágjuk késsel, vagy késes robotgépben durvára daráljuk.
A liszteket elkeverjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztából egy nagyjából 4 centi átmérőjű hengert formázunk, majd kiterített folpack fólia szélére tesszük, feltekerjük, és a fóliába csomagolt tésztát szabályos hengerré formázzuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, amíg a tészta megdermed.
Kitekerjük a fóliából majd éles késsel 1 centi vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, majd 180 C fokon 16-18 perc alatt megsütjük ( a sütési idő a kekszek vastagságától és sütőtől is függ, érdemes az első adagnál a 11. perc környékén ránézni és módosítani a sütési időt, ha szükséges)
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra emelve hűtjük ki, majd jól záródó dobozban tároljuk.
Forrás: flat-cat.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése