30 dkg mézeskalács vagy mézeslap morzsa* +a hempergetéshez
8 dkg darált dió
5 dkg olvasztott vaj
karamellkrém
kb.1 dl tej
Karamellkrémhez:
8 dkg cukor
70 ml víz
1,5 dl tejszín
Krémhez:
1 tubus sűrített tej
12,5 dkg mascarpone
1. lépés
A karamellkrémhez a cukorból és vízből sötét szirupot főzünk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejszínt (vigyázat, nagyon bugyog!), elkeverjük és kihűtjük.
2. lépés
A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a sűrített tejjel és betesszük a fagyasztóba kb. 1-2 órára, hogy jól formálhatóvá váljon. Ha már elég szilárd, pici 1,5 cm-es golyókat / kupacokat – ahogy sikerül – formázunk belőle (vigyázat, a kézmelegtől nagyon olvad! )
Majd a kis kupacokat visszatesszük további fél órára a fagyasztóba.
3. lépés
A golyómasszához összedolgozzuk a hozzávalókat, ha nem áll össze, adhatunk még hozzá tejet. Amíg a „golyóbelsőnk” hűl, a masszát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Összeállítás:
A megfagyott tölteléket a masszával együtt kb. 3 cm átmérőjű golyokká formázzuk, végül meghempergetjük a maradék mézeskalács morzsában. Szobahőmérsékleten a legfinomabb, de hűtőben tároljuk!
Nálam ebből a mennyiségből 25 golyó lett.
1 tubus sűrített tej
12,5 dkg mascarpone
1. lépés
A karamellkrémhez a cukorból és vízből sötét szirupot főzünk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejszínt (vigyázat, nagyon bugyog!), elkeverjük és kihűtjük.
2. lépés
A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a sűrített tejjel és betesszük a fagyasztóba kb. 1-2 órára, hogy jól formálhatóvá váljon. Ha már elég szilárd, pici 1,5 cm-es golyókat / kupacokat – ahogy sikerül – formázunk belőle (vigyázat, a kézmelegtől nagyon olvad! )
Majd a kis kupacokat visszatesszük további fél órára a fagyasztóba.
3. lépés
A golyómasszához összedolgozzuk a hozzávalókat, ha nem áll össze, adhatunk még hozzá tejet. Amíg a „golyóbelsőnk” hűl, a masszát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Összeállítás:
A megfagyott tölteléket a masszával együtt kb. 3 cm átmérőjű golyokká formázzuk, végül meghempergetjük a maradék mézeskalács morzsában. Szobahőmérsékleten a legfinomabb, de hűtőben tároljuk!
Nálam ebből a mennyiségből 25 golyó lett.
Forrás: tuzrolpattant.postr.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése