30 dkg liszt
25 dkg margarin
1/2 teáskanál őrölt fahéj
egy csipet gyömbér
egy csipet szerecsendió
egy csipet őrölt feketebors
A lisztet elkevertem a fűszerekkel, majd hozzáadtam a felkockázott margarint, összemorzsoltam vele, majd gyorsan összegyúrtam a tésztát.
A tésztagombócot egy hosszú folpack darabra helyeztem és a fólia segítségével kb. 35-40 cm hosszú és kb. 4 cm széles rudat formáztam belőle. Becsomagoltam és egy éjszakát (elég neki pár óra is, vagy ha sietünk akkor 10 perc a mélyhűtőben) a hűtőben pihentettem. Lisztezett deszkán éles késsel 1/2 cm-es szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem.
Forrás: www.mytaste.hu
Forrás: www.mytaste.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése