15 dkg sertészsír
10 dkg cukor
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt (finom)
10 dkg kókuszreszelék
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna (púpos )
3 ek tej
Elkészítés
A zsírt habosra keverjük a cukorral.
Összekeverjük a szárazanyagokat, a zsíros masszához adjuk, és összegyúrjuk. Amennyiben nem lenne kezelhető, gyúrható a tészta, úgy 2-3 evőkanálnyi tejjel (tejszínnel, tejföllel) segítünk a helyzeten.
Összeállítás után a hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni. (Min. 1 óra)
Pihentetés után előmelegítjük a sütőt, kis golyókat formálunk a tésztából, amelyeket kissé ellapítunk, és mindegyik közepébe egy-egy fél diógerezdet (vagy mogyorót, mandulát, kinek mi van éppen kéznél) nyomunk. Mehet a sütőbe.
Forrás: www.nosalty.hu
A zsírt habosra keverjük a cukorral.
Összekeverjük a szárazanyagokat, a zsíros masszához adjuk, és összegyúrjuk. Amennyiben nem lenne kezelhető, gyúrható a tészta, úgy 2-3 evőkanálnyi tejjel (tejszínnel, tejföllel) segítünk a helyzeten.
Összeállítás után a hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni. (Min. 1 óra)
Pihentetés után előmelegítjük a sütőt, kis golyókat formálunk a tésztából, amelyeket kissé ellapítunk, és mindegyik közepébe egy-egy fél diógerezdet (vagy mogyorót, mandulát, kinek mi van éppen kéznél) nyomunk. Mehet a sütőbe.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése