Kb. 20 darabhoz
100 g teljes kiőrlésü liszt (Nacional Integral Tipo 150)
75 g zabpehely
1/2 tk. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet fahéj
egy csipet só
25 g mogyoró
25 g dió
2 ek. barnacukor
100 g vaj/margarin
1 tojás
A zabpelyhet, a mogyorót és a diót aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A vajat elmorzsoljuk ebben a keverékben, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk.
100 g teljes kiőrlésü liszt (Nacional Integral Tipo 150)
75 g zabpehely
1/2 tk. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet fahéj
egy csipet só
25 g mogyoró
25 g dió
2 ek. barnacukor
100 g vaj/margarin
1 tojás
A zabpelyhet, a mogyorót és a diót aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A vajat elmorzsoljuk ebben a keverékben, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk.
(Ha nagyon ragadna egy picike lisztet adhatunk hozzá.) Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Amikor ez letelt, lisztezett felületen kinyújtjuk, de ne túl vékonyra, 3-4 mm. vastag legalább legyen. Számunkra tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk (én egy kb. 5 cm-es kört használtam). Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis korongokat és 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd zárható dobozban tároljuk.
Forrás: borsandpepper.blogspot.hu
Amikor ez letelt, lisztezett felületen kinyújtjuk, de ne túl vékonyra, 3-4 mm. vastag legalább legyen. Számunkra tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk (én egy kb. 5 cm-es kört használtam). Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis korongokat és 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd zárható dobozban tároljuk.
Forrás: borsandpepper.blogspot.hu
Imadom a blogodat!
VálaszTörlésKoszi a finomabbnal finomabb recepteket!!!
Petra