10 dkg liszt
5 dkg puha ALPRO szójamargarin
5 dkg porcukor
1 evőkanál ALPRO mandulaital
1 teáskanál sütőpor
fél citrom reszelt héja és leve
Elkészítés
A margarint enyhén megolvasztjuk és kikeverjük a porcukorral.
Hozzáöntjük a mandulaitalt és elkeverjük.
A sütőport hozzákeverjük a liszthez.
A sütőporos lisztet a cukros-mandulaitalos margarinhoz öntjük és elkeverjük.
Belereszeljük a citromhéjat és hozzáöntjük a facsart citromlevet és elkeverjük.
A nokedliszerű tésztát folpackkal lefedjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és 180 fokra melegítjük a sütőt.
A hűtőből elővett tésztából diónyi gombócokat formázunk és a tepsire helyezzük őket, pár cm távolságot hagyva köztük.
Sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: laktozerzekeny.hu
A sütőport hozzákeverjük a liszthez.
A sütőporos lisztet a cukros-mandulaitalos margarinhoz öntjük és elkeverjük.
Belereszeljük a citromhéjat és hozzáöntjük a facsart citromlevet és elkeverjük.
A nokedliszerű tésztát folpackkal lefedjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és 180 fokra melegítjük a sütőt.
A hűtőből elővett tésztából diónyi gombócokat formázunk és a tepsire helyezzük őket, pár cm távolságot hagyva köztük.
Sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: laktozerzekeny.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése