20 dkg liszt,
10 dkg finomra őrölt mogyoró,
15 dkg vaj,
8 dkg cukor,
8 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva,
1 tojás,
1 ek koriander mozsárban összetörve,
csipet sütőpor
Aszalt szilvás diós keksz
Hozzávalók:
Aszalt szilvás diós keksz
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg finomra őrölt dió,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
8 dkg aszalt szilva apróra vágva,
1 tojás,
1 kk fahéj,
csipet sütőpor
Mindkettő ugyanúgy készül!
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy darab alufólia közepére rakjuk és egy 5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, majd szorosan betekerjük a fóliába.
Mindkettő ugyanúgy készül!
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy darab alufólia közepére rakjuk és egy 5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, majd szorosan betekerjük a fóliába.
A tésztát hűtőbe rakjuk (én fagyasztóba raktam) 2 órára. Ha a tészta megdermedt, kicsomagoljuk és éles késsel 3-4 mm-es szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 180°C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Megjegyzés: Ha puhábbat szeretnénk, akkor 15 percet süssük, ha ropogósabbat szeretnénk, akkor 20 percet süssük. Amikor kihűlt fémdobozba tároljuk.
Forrás: ottisfoz.szhblog.ro
Megjegyzés: Ha puhábbat szeretnénk, akkor 15 percet süssük, ha ropogósabbat szeretnénk, akkor 20 percet süssük. Amikor kihűlt fémdobozba tároljuk.
Forrás: ottisfoz.szhblog.ro
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése