1/2 adag pitetészta
1 bögre darált dió
2-4 evőkanál porcukor (fehér, nád, xillit, eritritol, ahogy tetszik)
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet kardamom (keleti fűszerboltokban beszerezhető)
2 közepes méretű alma meghámozva, lereszelve
Pitetésztát vehetünk készen is. Talán még tej és tojás nélkül készítettet is, de biztos, hogy közelébe sem ér a házilag készített tésztának. Egyszerűen dobjunk bele minden alapanyagot egykeverőgépbe, (recept itt) vagy nagyon hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat.
Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és vágjunk belőle 8-9 cm átmérőjű köröket. Tegyünk egy kis halom reszelt almát a közepére, szórjunk rá egy teáskanálnyi cukros-fűszeres diót.
Nyomkodjuk össze a tésztakorong széleit.
Formázzunk belőle egy golyót.
Lapítsuk le, majd nyomjuk egy muffinforma mélyedéseibe.
Süssük 200 C-on körülbelül 20 percig.
Forrás: tejestojasmentes.blogspot.hu
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése