• 100 g liszt
• 55 g vaj
• marék dió
• toscana fűszerkeverék
• cayenne bors
• 2, 5 dkg gorgonzola
• 2,5 dkg ementáli sajt
• 1-2 evk. víz
Elkészítés: A sajtokat a vajjal összedolgozzuk robotgép segítségével. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a diót és a fűszereket.
Kis vízzel lazítva, fóliába csavarjuk. kb. 5 cm-es átmérőjű henger formára. Legalább 2 órán át a hűtőbe tesszük, de ha nincs ennyi időnk 20 perc is elég a fagyasztóban. Ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, majd kicsit lapítunk rajta és sütőpapírra helyezzük. Előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hozzá illően dióval, sajttal, szőlővel tálalhatjuk ezt az őszies ropogós finomságot.
Forrás: www.freddikonyha.hu
Forrás: www.freddikonyha.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése