7,5 dkg tönkölyliszt (teljes kiőrlésű, átszitálva, vagy fehér)
7,5 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
3 dkg dió
1 tojássárgája
1 ek koriandermag
2-3 cm vaníliarúd
A koriandert mozsárban porrá őröljük, a vanília magjait kikapargatjuk. A diót késsel durvára vágjuk, vagy késes robotgéppel durvára aprítjuk.
A liszteket összeszitáljuk a porcukorral, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
A tésztából egy nagyjából 4 centi átmérőjű hengert formázunk, majd kiterített folpack fólia szélére tesszük, feltekerjük, és a fóliába csomagolt tésztát szabályos hengerré formázzuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, amíg a tészta megdermed.
Kitekerjük a fóliából majd éles késsel 1 centi vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, majd 180 C fokon 16-18 perc alatt megsütjük ( a sütési idő a kekszek vastagságától és sütőtől is függ, érdemes az első adagnál a 11. perc környékén ránézni és módosítani a sütési időt, ha szükséges)
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra emelve hűtjük ki, majd jól záródó dobozban tároljuk.
Forrás: flat-cat.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése