2012. március 2., péntek
Karamellás csokicseppes keksz dióval és naranccsal
Hozzávalók:
1 csésze = 250 ml
1/2 csésze liszt
1/4 tk szódabikarbóna
1/ 4 tk só
1/2 csésze puha vaj vagy margarin
1 csésze világosbarna cukor
1 nagy tojás
1 ek narancshéj
1, 5 csésze zab vagy zabpehely
1 csésze apró csokipasztilla /Chocolate chip/
1/2 csésze durvára vágott dió
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Enyhén kikenjük a tepsit és félretesszük.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban.
Robotgéppel közepes sebességen egy nagy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, belekeverjük a narancshéjat és a tojást, hozzáadjuk a liszt keveréket és alacsony sebességen verjük.
Keverőkanállal belekeverjük a zabot, majd a csokit és a diót.
A tésztát egy tk-lal egymástól 5 cm-re az elkészített tepsire ejtegetjük.
10-12 percig sütjük, majd 2 percig állni hagyjuk a tepsiben.
36 db lesz belőle
Forrás: latsiakonyhaja.blogspot.com
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése