12 dkg vaj
17 dkg nádcukor
1 tojás
0,7 dl tej
45 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk vaníliakivonat
1 kk őrőlt fahéj
fél kk őrölt gyömbér
Elkészítés
A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojással, végül a tejjel is.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a gyömbért. Jól összegyúrjuk, majd egyből (tehát pihentetés nélkül) kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra. Azért kell vékonyra, mert sütés közben a tészta vastagodik, és ha nem nyújtottuk ki jól, vastag kekszeink lesznek.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a gyömbért. Jól összegyúrjuk, majd egyből (tehát pihentetés nélkül) kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra. Azért kell vékonyra, mert sütés közben a tészta vastagodik, és ha nem nyújtottuk ki jól, vastag kekszeink lesznek.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Fogjuk a kekszmintázó hengert, és átmegyünk vele a tésztán, amit aztán már csak a mintát követve egy pizzavágóval (éles késsel) feldarabolunk.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, mintázzuk.
A kis mintanyomó korongokat előre feldarabolt, vagy pogácsaszaggatóval kerekre szaggatott tésztadarabokba nyomkodjuk.
A nyers kekszeket sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk (két nagy tepsivel lesz ebből az adagból), és 10 perc alatt megsütjük a 180 fokos sütőben.
Forrás: receptek.laptopkonyha.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése