2012. június 26., kedd

Svéd rozsos keksz (vegán)


Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):
1 csésze = 250 ml
1 csésze rozsliszt
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 tk. tengeri só
1/2 csésze bio növényi margarin
kb. 1/2 csésze zabtejszín
1/2 csésze nádcukor
Keverjük össze egy tálban a liszteket és a sót. Egy másik tálban pedig keverjük jól el a margarint a zabtejszínnel és a
cukorral. Vegyítsük össze a lisztes és a margarinos keveréket. Kiborítva a tésztát a tálból gyúrjuk át egyszer-kétszer, majd formázzunk egy gömböt belőle, lapítsuk szét, tekerjük follpackba és tegyük be a hűtőbe lehűlni.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (alsó-felső sütéssel). A tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, szúrjunk ki belőle tetszés szerinti formákat, és helyezzük a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire. 6-7 perc alatt süssük készre, amíg kicsit megbarnul a teteje, és már érződik az illata.:-) Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!

Forrás: www.vegagyerek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése