Hozzávalók
a tésztához:2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
a hempergetéshez:
2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a margarint, a vaníliakivonatot, a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat.
180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.
Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.
Sütési ideje függ a méretétől, ha kisebb, falatnyi golyókat szaggatunk belőle, kisebb kanállal, előbb elkészül és egy falatnyi fahéjas keksz lesz belőle.
Forrás: szepsegtar.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése