2013. február 18., hétfő

Omlós kávés keksz

Hozzávalók:
kb. 20 darab kekszhez:
3 db tojássárgája
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag 2in1 kávé
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Ezután keverjük hozzá az instant kávét, majd szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha ragadna a tészta, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.)

Az összegyúrt tésztából ezután formázzunk diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük be a hűtőbe kb. 1 óra hosszára.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a hűtőből kivett golyókat helyezzük rá, egy kicsit távolabb egymástól. Ezután minden golyót kicsit lapítsunk le (én egy pohár aljával nyomtam kissé laposra a golyókat).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 percig, hogy szép aranybarnák legyenek a kekszek (én légkeverésnél 150 fokon 10 percig sütöttem).

A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és úgy hűtsük ki teljesen.


Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése