Hozzávalók:
2 teáskanál sütőpor,1,25 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 csésze zsírszegény natúr joghurt,
1 tojás,
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor,
0,5 csésze dióbél,
0,5 csésze reszelt parmezán sajt,
0,5 teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és pirítsd a dióbelet 5 percig. Szórd a robotgépbe egy negyed csészényi liszttel és őröld simára. Öntsd a diós-lisztes keveréket egy tálba és add hozzá a maradék lisztet, a parmezánt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát. Keverd össze a joghurtot a tojással, majd dogozd össze a lisztes keverékkel. A tésztát egy belisztezett felületen sodord 2 cm vastagra, pogácsaszaggatóval szaggasd formára. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sülnek.
Forrás: napkavehaz.hu
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és pirítsd a dióbelet 5 percig. Szórd a robotgépbe egy negyed csészényi liszttel és őröld simára. Öntsd a diós-lisztes keveréket egy tálba és add hozzá a maradék lisztet, a parmezánt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát. Keverd össze a joghurtot a tojással, majd dogozd össze a lisztes keverékkel. A tésztát egy belisztezett felületen sodord 2 cm vastagra, pogácsaszaggatóval szaggasd formára. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sülnek.
Forrás: napkavehaz.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése