200 g teljes kiőrlésű liszt,
100 g sima liszt,
50 g őrölt dió,
100 g nádcukor,
100 g kacsazsír,
2 tojás,
1 teáskanál fahéj
Töltelékként:
300-400 g birsalmasajt és/ vagy házi szilvalekvár
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd pihentessük egy órácskát a hűtőben.
Utána válasszuk ketté, nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságú lapokká őket.
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd pihentessük egy órácskát a hűtőben.
Utána válasszuk ketté, nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságú lapokká őket.
Vágjunk belőlük kb. 6x6 cm-es nagyságú lapokat, és a közepükbe tegyünk egy-egy darab birsalmasajtot, vagy egy teáskanálnyi sűrű, házi szilvalekvárt.
A tésztát hajtogassuk a töltelék köré.
A tészta szakadhat, de kézzel formázható, igazítható.
A tészta szakadhat, de kézzel formázható, igazítható.
190 fokos előmelegített sütőben 15 percig süssük őket.
TIPP: díszíthetjük is őket. Sütés előtt nyomkodjunk a tetejükre jégcukrot, vagy kristályos nádcukrot.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése