2013. február 15., péntek

Töltött diós keksz



Hozzávalók a tésztához: 
200 g teljes kiőrlésű liszt, 
100 g sima liszt, 
50 g őrölt dió, 
100 g nádcukor, 
100 g kacsazsír, 
2 tojás, 
1 teáskanál fahéj

Töltelékként: 
300-400 g birsalmasajt és/ vagy házi szilvalekvár



A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd pihentessük egy órácskát a hűtőben.
Utána válasszuk ketté, nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságú lapokká őket.
Vágjunk belőlük kb. 6x6 cm-es nagyságú lapokat, és a közepükbe tegyünk egy-egy darab birsalmasajtot, vagy egy teáskanálnyi sűrű, házi szilvalekvárt.
A tésztát hajtogassuk a töltelék köré.
A tészta szakadhat, de kézzel formázható, igazítható.
190 fokos előmelegített sütőben 15 percig süssük őket.
TIPP: díszíthetjük is őket. Sütés előtt nyomkodjunk a tetejükre jégcukrot, vagy kristályos nádcukrot.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése