Hozzávalók:
1/2 csésze sótlan vaj
1 csésze barna cukor
1 nagy tojás
1/4 teáskanál só
1 vagy fél tábla keserű csokoládé
3 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 csésze tej
1/4 csésze tejszín
1 csésze barna cukor
1 nagy tojás
1/4 teáskanál só
1 vagy fél tábla keserű csokoládé
3 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 csésze tej
1/4 csésze tejszín
1. Lépés
Keverjük össze a tejszínt és a cukrot egy kézi habverővel vagy villával. Adjuk hozzá a tojást, a sót és az olvasztott csokoládét. Jól keverjük össze. Szépen lassan keverjük a lisztet, a sütőport, a tejet, felváltva.
2. Lépés
Fedjük le a tésztát és hűtsük 1 órán át a hűtőben. Melegítse a sütőt 200°C-ra, a tepsinket béleljük ki sütőpapírral. Osszuk a tésztát 4 részre (könnyebb dolgozni vele kis adagokban). Egy jól lisztezett felületen egy lisztezett sodrófával nyújtsuk ki a tésztát olyan 3 mm vastagságúra, majd egy lisztezett tetszőleges szaggatóval (pl. amivel a mézeskalácsot is csinálnánk) szaggassuk formára, ameddig el nem fogy.
3. Lépés
Tegyük a kiszaggatott formákat a tepsibe és süssük 10 percig vagy barnulásig. Hagyjuk hűlni 5 percig a tepsiben őket sülés után, majd tegyük át egy rácsra teljesen kihűlni.
Tegyük a kiszaggatott formákat a tepsibe és süssük 10 percig vagy barnulásig. Hagyjuk hűlni 5 percig a tepsiben őket sülés után, majd tegyük át egy rácsra teljesen kihűlni.
Forrás: receptvaros.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése