Hozzávalók egy kb. 20x30 cm-es tepsihez:
1 és ½ csésze apró zabpehely,
½ csésze apró mazsola,
½ csésze mogyoró,
½ csésze szezámmag és fenyőmag vegyesen,
¼ csésze csoki csepp,
½ csésze almapüré,
150 ml sűrített tej (tubusos),
2-3 ek dióolaj
1 csésze = 225 ml de kerekíthetjük 250 ml-re is.
A száraz elemeket keverjük össze az aszalt gyümölccsel, és a csoki cseppel együtt.
Majd keverjük a száraz elemekbe a nedves elemeket.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és egy evőkanál domború részével jól tömörítsük bele a tepsibe.
200 fokos sütőben 20-23 perc alatt süssük készre.
Emeljük ki a sütőpapírral együtt a süteményt, és hűtsük ki.
Kihűlve szeletelhető.
Dobozba zárva napokig eláll.
A száraz elemeket keverjük össze az aszalt gyümölccsel, és a csoki cseppel együtt.
Majd keverjük a száraz elemekbe a nedves elemeket.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és egy evőkanál domború részével jól tömörítsük bele a tepsibe.
200 fokos sütőben 20-23 perc alatt süssük készre.
Emeljük ki a sütőpapírral együtt a süteményt, és hűtsük ki.
Kihűlve szeletelhető.
Dobozba zárva napokig eláll.
TIPP: Almapürét egyszerűen úgy készíthetünk, hogy almát pici fahéjjal puhára főzünk, lecsepegtetünk, majd összenyomkodjuk villával. Ehhez a mennyiséghez két kisebb szem savanykás almát használtam fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése