½ bögre tej2 bögre nádcukor
¼bögre cukrozatlan, sötét kakaópor
110 g vaj
1 bögre mogyoróvaj
3 bögre zabpehely
Két nagyobb tálcára sütőpapírt terítettem.
Egy lábasban jól összekevertem a tejet, a vajat, a cukrot és a kakaót, majd melegíteni kezdtem. Amikor elkezdett forrni, abbahagytam a kevergetést és még másfél percig zavartalanul hagytam rotyogni.
Ezután levettem a tűzről és hozzákevertem a mogyoróvajat majd a zabpelyhet is. Teáskanállal azon melegében a sütőpapírra adagoltam (kicsit terül, hagyjunk közte helyet) majd hideg helyen hűlni hagytam.
Nálunk a hűtőben lakott, oda jártunk rá – de nem sokáig tartott ki
Forrás: www.sajtkukac.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése