100 g zabpehelyliszt,
150 g fehér tönköly liszt,
½ mk só,
25 g nádcukor,
1 tojás,
125 g vaj,
4 ek jeges víz,
rebarbarás eperlekvár
A liszteket keverjük ki a sóval és a cukorral.
Ehhez gyúrjuk az egész tojást, a kis darabokra vágott vajat, és a vizet.
Gyúrjuk homogén gombóccá, majd 40 percet pihentessük a hűtőben.
Ezt követően nyújtsuk kb. fél centi magas lappá a tésztát enyhén lisztezett felületen.
A fenti tésztamennyiséget osszuk két részre.
Mindegyiket egyenként nyújtsuk kb. 5 mm vastag téglalap alakúvá, és a tésztát 9 vagy 12 darabra vágjuk (téglalap) attól függően, mekkora kekszeket szeretnénk.
Egy fakanál végével, és a bal kezünk mutatóujjának segítségével (már, ha jobb kezes vagy) nyomjunk a tésztalapoknak peremet. Minél magasabb a perem, annál több lekvárt tudunk a kekszekbe tölteni.
A liszteket keverjük ki a sóval és a cukorral.
Ehhez gyúrjuk az egész tojást, a kis darabokra vágott vajat, és a vizet.
Gyúrjuk homogén gombóccá, majd 40 percet pihentessük a hűtőben.
Ezt követően nyújtsuk kb. fél centi magas lappá a tésztát enyhén lisztezett felületen.
A fenti tésztamennyiséget osszuk két részre.
Mindegyiket egyenként nyújtsuk kb. 5 mm vastag téglalap alakúvá, és a tésztát 9 vagy 12 darabra vágjuk (téglalap) attól függően, mekkora kekszeket szeretnénk.
Egy fakanál végével, és a bal kezünk mutatóujjának segítségével (már, ha jobb kezes vagy) nyomjunk a tésztalapoknak peremet. Minél magasabb a perem, annál több lekvárt tudunk a kekszekbe tölteni.
A töltést már a sütőpapírral bélelt sütőlapon tegyük meg.
200 fokos sütőben 13-15 percet süssük.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése