Hozzávalók 35-40 kekszhez:
1 bögre apró zabpehely,
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
½ bögre fehér tönköly liszt,
½ bögre kalciton (zabkorpa és szezámpehely keveréke),
1 tk szódabikarbóna,
1 mk só,
¾ ek barna cukor,
1 tojás,
½ bögre hidegen sajtolt étolaj (vagy kókuszzsír),
1 púpos ek erős paprikakrém (Erős Pista),
rizstej
A száraz elemeket egy keverőtálba összekeverjük.
A száraz elemeket egy keverőtálba összekeverjük.
Az olajt, a tojást, és a paprika krémet szintén összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz elemekhez.
Kézzel összedolgozzuk, ha szükséges rizstejjel (vagy sima tejjel, aludttejjel) lazítjuk a masszát.
Egy ragacsos, de formázható tésztát kapunk.
Osszuk két részre, majd mindegyiket tekerjük bele hengerszerűen folpackba.
Tegyük 3-4 órára őket fagyasztóba.
Sütés előtt vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük a korongokat sütőlapra.
A korongokat a hüvelykujjaink segítségével kissé lapogassuk ki vékonyabbra.
200 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.
Nagyon finom, ropogós, enyhén csípős lesz.
Egy ragacsos, de formázható tésztát kapunk.
Osszuk két részre, majd mindegyiket tekerjük bele hengerszerűen folpackba.
Tegyük 3-4 órára őket fagyasztóba.
Sütés előtt vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük a korongokat sütőlapra.
A korongokat a hüvelykujjaink segítségével kissé lapogassuk ki vékonyabbra.
200 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.
Nagyon finom, ropogós, enyhén csípős lesz.
Sörkorcsolyaként ajánlom, vagy csak úgy magában édesség helyett.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése