Hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor (kivonat hiányában)
20 dkg liszt (legközelebb tk tönkölyből is elkészül)
1/2 tk sütőpor
10 dkg zabpehely (mindig van otthon)
kristálycukor, hogy még jobban ropogjon
Elkészítés
A puha vajat a cukorral krémesre keverem. Olcsón, nem jó minőségű margarint nem ajánlok erre a szerepre. Mehet hozzá a vanília (cukor), liszt, sütőpor, zabpehely, s az egész összegyúrva, sűrű, vajas krémmé. Hosszú rudat gyúrtam belőle (a podravka szakács kézjele az átmérő arányszáma), s betekertem folpackba, irány a mélyhűtő fél órára. Sütő elő melegítve, természetesen a legkisebb fokozatra állítva (180 C).
Forrás: beastie-bistro.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése