Hozzávalók 21-22 darabhoz:
120 g nádcukor,
100 g olvasztott vaj,
75 g aszalt szilva,
20 g holland kakaópor,
2 tojás,
50 g pirított, durvára vágott dió,
30 g csokilencse,
2 tk fahéj,
2 tk vaníliakivonat,
fél tk. szódabikarbóna,
csipet só
A szilvát késes aprítógépbe tesszük és pépesítjük. A nádcukrot a tojásokkal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzácsurgatjuk az olvadt vajat. Belekeverjük a szilvapépet, csipet sót adunk hozzá.
A szilvát késes aprítógépbe tesszük és pépesítjük. A nádcukrot a tojásokkal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzácsurgatjuk az olvadt vajat. Belekeverjük a szilvapépet, csipet sót adunk hozzá.
A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Végül apránként a tojásos masszához adagoljuk. Egy kanál segítségével diónyi gombócokat adagolunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített, 180°C-os sütőben 13-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése