25 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 ml vanília aroma (ízlés szerint)
10 dkg mák (darált)
1 db tojás
30 dkg liszt
0.5 teáskanál lekvár/ dzsem (bodza, süteményenként)
Elkészítés
Robotgéppel keverjük habosra a puha vajat a porcukorral és a vanília eszenciával. Adjuk hozzá a tojást is.
Ezután a robotgépre nem lesz már szükség: apránként adjuk hozzá a mákkal elkevert lisztet és kézzel dolgozzuk jól össze. Tehetünk még esetleg 1-2 dekányi lisztet hozzá, de alapvetően egy elég ragacsos tésztát kell kapnunk.
Fél óráig hűtőben pihentessük.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és melegítsük elő 180 fokra a sütőt.
A masszából formázzunk diónyi gömböket, két tenyerünk közé fogva kicsit lapítsuk el és hüvelykujjunkkal egy kis krátert formázzunk a közepébe. A kráterbe pöttyintsünk egy kávéskanálnyi lekvárt és egymástól kellő távolságra helyezzük el a kekszeket a tepsiben. Eléggé elterülnek majd.
20 perc alatt süssük őket készre, ha a széle kezd pirosodni, akkor már kivehetjük őket.
Ebből a mennyiségből kb. 30-32 db keksz lesz.
Forrás: www.nosalty.hu
Robotgéppel keverjük habosra a puha vajat a porcukorral és a vanília eszenciával. Adjuk hozzá a tojást is.
Ezután a robotgépre nem lesz már szükség: apránként adjuk hozzá a mákkal elkevert lisztet és kézzel dolgozzuk jól össze. Tehetünk még esetleg 1-2 dekányi lisztet hozzá, de alapvetően egy elég ragacsos tésztát kell kapnunk.
Fél óráig hűtőben pihentessük.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és melegítsük elő 180 fokra a sütőt.
A masszából formázzunk diónyi gömböket, két tenyerünk közé fogva kicsit lapítsuk el és hüvelykujjunkkal egy kis krátert formázzunk a közepébe. A kráterbe pöttyintsünk egy kávéskanálnyi lekvárt és egymástól kellő távolságra helyezzük el a kekszeket a tepsiben. Eléggé elterülnek majd.
20 perc alatt süssük őket készre, ha a széle kezd pirosodni, akkor már kivehetjük őket.
Ebből a mennyiségből kb. 30-32 db keksz lesz.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése