250 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
150 g melaszos
barna nádcukor,
csipet só,
1 csapott mk őrölt fahéj,
1 tk csapott mk őrölt szegfűszeg,
1 csapott mk őrölt gyömbér,
késhegynyi szódabikarbóna,
1 egész tojás,
160 g kókuszzsír
Összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, csipet sóval, és a melaszos cukorral, és a szódabikarbónával.
Összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, csipet sóval, és a melaszos cukorral, és a szódabikarbónával.
Nagyon fontos, hogy ehhez a kekszhez ezt a ragacsos, sötét barna, karamell illatú nádcukrot használjuk, ez adja meg egyben a jellegzetes ízét és részben a színét is.
Majd belegyúrjuk a tojást, és a szoba meleg kókuszzsírt is.
Kissé morzsalékos lesz a tészta, de ez így lesz jó. Tekerjük folpackba, és egy órát pihentessük a konyhapulton, szoba hőmérsékleten.
Melegítsük fel 180 fokra a sütőt.
A tésztát két részre vágjuk, majd mindegyiket 4 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk egy sütőpapír és egy darab folpack között. Ez azért kell, mert morzsalékos a tészta, és különben nem lehetne szépen kinyújtani.
Mindegyik tésztalapot vágjuk fel pl. 6x4 db négyzetre egy pizza vágóval például.
A sütőpapírral együtt tegyük át a kekszeket egy sütőlemezre, és 12-13 percig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, azonnal vágjuk át újra a kekszeket az előző vágások mentén, és hagyjuk a lemezen kihűlni őket.
Kihűlve egy roppanós, omlós, illatos keksz lesz a végeredmény.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Kissé morzsalékos lesz a tészta, de ez így lesz jó. Tekerjük folpackba, és egy órát pihentessük a konyhapulton, szoba hőmérsékleten.
Melegítsük fel 180 fokra a sütőt.
A tésztát két részre vágjuk, majd mindegyiket 4 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk egy sütőpapír és egy darab folpack között. Ez azért kell, mert morzsalékos a tészta, és különben nem lehetne szépen kinyújtani.
Mindegyik tésztalapot vágjuk fel pl. 6x4 db négyzetre egy pizza vágóval például.
A sütőpapírral együtt tegyük át a kekszeket egy sütőlemezre, és 12-13 percig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, azonnal vágjuk át újra a kekszeket az előző vágások mentén, és hagyjuk a lemezen kihűlni őket.
Kihűlve egy roppanós, omlós, illatos keksz lesz a végeredmény.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése