100 g parmezán sajt,
100 g karakteres sajt (például kemény kecskesajt, de bármilyen más is jó, ízlés szerint!),
150 g vaj,
130 g liszt,
frissen őrölt bors,
1 tojás, a tetejére pedig tökmag, szezámmag, mák, pisztácia vagy egy csipet oregánó, amelyik a leginkább szimpatikus
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, egy kis őrölt borsot és a nagyobb darabokra vágott vajat! Gyors mozdulatokkal dolgozd össze, amíg homogén masszát nem kapsz!
Csomagold folpackba és tedd 1 órára a hűtőbe!
Ha letelt az idő, vedd ki, hagyd pihenni még 10 percig, majd nyújtsd kb. 5 mm vékonyra lisztezett deszkán és szaggass belőle olyan formát, ami tetszik.
Tedd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, tetejüket kend meg felvert tojással és szórd meg a kedvedre való feltéttel!
Told 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd készre!
Forrás: www.elixironline.hu
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, egy kis őrölt borsot és a nagyobb darabokra vágott vajat! Gyors mozdulatokkal dolgozd össze, amíg homogén masszát nem kapsz!
Csomagold folpackba és tedd 1 órára a hűtőbe!
Ha letelt az idő, vedd ki, hagyd pihenni még 10 percig, majd nyújtsd kb. 5 mm vékonyra lisztezett deszkán és szaggass belőle olyan formát, ami tetszik.
Tedd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, tetejüket kend meg felvert tojással és szórd meg a kedvedre való feltéttel!
Told 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd készre!
Forrás: www.elixironline.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése