Hozzávalók:
1 + 1/4 bögre ledarált kukoricapehely (vagy zabpehely)
3/ 4 bögre liszt (nálam tk.)
1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
csipest só
fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
Ezeket kimérem, összekeverem.
1 tojás,
3/ 4 bögre liszt (nálam tk.)
1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
csipest só
fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
Ezeket kimérem, összekeverem.
1 tojás,
6 ek. puha vaj,
1/2 bögre cukor gépi habverővel szép simára dolgozom.
A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozom, majd diónyi gombócokat formázok, sütőpapírral béllet tepsibe sorakoztatom őket. A gombócokat egy kávés pohár aljával ellapítom és előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöm (10-15 perc).
Én még egy maroknyi durvára tört étcsokit is csempésztem bele, de bármilyen kandírozott vagy aszalt gyümölccsel is lehet gazdagítani.
Forrás: picijuci.blogspot.hu
A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozom, majd diónyi gombócokat formázok, sütőpapírral béllet tepsibe sorakoztatom őket. A gombócokat egy kávés pohár aljával ellapítom és előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöm (10-15 perc).
Én még egy maroknyi durvára tört étcsokit is csempésztem bele, de bármilyen kandírozott vagy aszalt gyümölccsel is lehet gazdagítani.
Forrás: picijuci.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése