200 g vaj
5 tojássárgája
200 g cukor
300 g liszt
200 g darált mandula, barackmag közepe, mogyoró vagy dió
1-2 kiskanál fahéj
tojás és cukor a keksz lekenéséhez
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet a vajjal és gyúrjuk addig, amíg kemény tésztát kapunk.
Adjuk hozzá az 5 tojássárgáját, a cukrot és a fahéjat (1-2 kiskanállal ízlés szerint).
Keverjük jól össze és végül tegyük bele a darált mandulát.
Az így kapott lapot hagyjuk másfél-két órát állni, majd nyújtsunk egy lapot belőle és szaggassuk ki tetszés szerint.
A formákat tegyük tepsibe , kenjük meg tojással és szórjuk meg cukorral. Süssük előmelegített sütőben 15 percet 200 fokon.
Amikor elkészült vegyük ki, hagyjuk kihűlni és fémdobozban tároljuk.
Forrás: www.otletkonyha.hu
5 tojássárgája
200 g cukor
300 g liszt
200 g darált mandula, barackmag közepe, mogyoró vagy dió
1-2 kiskanál fahéj
tojás és cukor a keksz lekenéséhez
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet a vajjal és gyúrjuk addig, amíg kemény tésztát kapunk.
Adjuk hozzá az 5 tojássárgáját, a cukrot és a fahéjat (1-2 kiskanállal ízlés szerint).
Keverjük jól össze és végül tegyük bele a darált mandulát.
Az így kapott lapot hagyjuk másfél-két órát állni, majd nyújtsunk egy lapot belőle és szaggassuk ki tetszés szerint.
A formákat tegyük tepsibe , kenjük meg tojással és szórjuk meg cukorral. Süssük előmelegített sütőben 15 percet 200 fokon.
Amikor elkészült vegyük ki, hagyjuk kihűlni és fémdobozban tároljuk.
Forrás: www.otletkonyha.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése