1 marék kávébab
3 tk őrölt kávé
125 gr puha vaj
150 gr barnacukor
220 gr finomliszt
1 tojás
3 tk vaniliakivonat
csipet só
2 tk sütőpor
Elkészítés:
3 tk őrölt kávé
125 gr puha vaj
150 gr barnacukor
220 gr finomliszt
1 tojás
3 tk vaniliakivonat
csipet só
2 tk sütőpor
Elkészítés:
1. Nincs kávédarálóm, ezért robotgépben őröltem meg kb. 20-30 kávészemet, így kicsit durvább őrleményt kaptam, ami szerintem direkt jót tett a süteménynek.
2. A sütőt előmelegítem 180/160 C fokra (normál/légkeverés).
3. A puha vajat a cukorral, vaniliakivonattal, őrölt kávéval habosra keverem.
4. Hozzáadom a tojást, azzal is jól összekeverem.
5. A liszthez adom a sót, sütőport és hozzákeverem a cukros-tojásos-vajhoz. Elég puha, ragacsos tésztát kapunk, ami nyersen is nagyon finom.
6. Kibélelek 2 tepsit sütőpapírral.
7. Kisdiónyi gömböcskéket formálok a tésztából és jó messzire rakom le őket egymástól a tepsire. Sütés közben a tészta szétterül majd és szép kis kerek kekszalakot vesz fel. Minden gömböcske tetejére nyomok egy szem babkávét.
8. Beteszem az előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt megsül. Akkor jó, ha szép világosbarna szinű lesz a keksz.
9. Rácson kihűtöm - nagyon hamar hül és nagyon hamar elfogy, ha nem vigyázunk. De hát ezért sütöttük, nem?
Forrás: ludanyo.blogspot.hu
Forrás: ludanyo.blogspot.hu
Elöre darált kávébol mennyire lenne
VálaszTörlésSzükség.Kimérve nem kapok babkávét.Elöre is köszönöm a választ.