18dkg margarin
10dkg cukor
1 tojás
16dkg liszt
24dkg zabpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
10dkg darabolt csoki
10dkg aprított dió, vagy mandula
12 dkg birsalmasajt kis kockákra vágva
5dkg mazsola
A lisztet összekevertem a szódabikarbónával, zabpehellyel és a fahéjjal. A margarint habosra kevertem a cukorral és a tojással, majd kanalanként hozzádolgoztam a szárazanyagokat. Így egy lágy, kissé ragadós tésztát kaptam. Hozzádolgoztam még a csokit, diót, mazsolát és a kockákra vágott birsalmasajt felét.
Sütőpapírral borított lemezre nedves kézzel dió nagyságú golyókat formáztam. Ezeket kiskanállal kissé ellapítottam, a közepükbe az ujjammal mélyedést nyomtam és mindegyikbe egy kocka birsalmasajtot tettem.
180 fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöttem őket.
Ebből a mennyiségből ~28 db, gyermektenyér nagyságú kekszet tudtunk sütni, amelyek rendkívül gyorsan el is tűnnek! :)
Forrás: teller-cake.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése