· 10 dkg Maroni gesztenyeliszt
· 10 dkg finomra őrölt mandula
· 10 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor
· 1 tojás
· 5 dkg puha vaj
· 1 citrom reszelt héja
· 5 dkg étcsokoládécsepp
vagy kis darabokra vágott étcsokoládé
· 1 csapott kávéskanál sütőpor
Összekeverjük a gesztenyelisztet a mandulával, a cukorral és a sütőporral, egybemorzsoljuk a vajjal, összegyúrjuk előbb a tojással és a citromhéjjal, végül a csokoládédarabkákkal is. Az így kapott tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hűtés után 24 egyforma nagyságú golyót formázunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, kanál hátuljával kicsit lenyomjuk a tetejüket.
Forrás: gesztenyemarci.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése