25 db keksz elkészítéséhez:
10 dkg zabpehely
10 dkg búzakorpa
1 alma
10 dkg vaj
1 tojás
folyékony édesítő, ízlés szerint
Elkészítés:
A sütemény sokkal finomabb, mint amilyennek kinéz! :)
A zabpelyhet szárazon megpirítom, majd darálóban vagy turmixban néhány másodpercig darálom. Ezután a vajat, amit előzőleg kicsit megolvasztottam, habosra keverem a tojással és az édesítővel. Ezután hozzáadom a ledarált zabpelyhet, a lereszelt almát a búzakorpát a szódabikarbónával és összegyúrom. Az így kapott tésztából kis golyókat formálok, melyeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezek egymás mellé, kicsit lelapogatva, hogy jól szétterüljenek.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütöm.
Megjegyzés:
Az almát lehet fahéjjal ízesíteni mielőtt belekevernénk a tésztába vagy helyette keserű kakaóport, esetleg kókuszreszeléket használni, csak akkor kicsit szárazabb lesz.
Forrás: www.gasztrokalandor.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése