16 dkg vaj
2 dkg instant kávépor
2 tk vaníliaaroma
1 ek rumaroma
24 dkg kristálycukor
2 tojás (csak villával keverd össze egy pohárban)
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
10 dkg tejcsokoládé reszelék
44 dkg liszt
1. Olvaszd meg a vajat és keverd hozzá a kávéport, a vaníliát meg a rumaromát. Addig keverd amíg a kávé teljesen feloldódik benne. Add hozzá a cukrot, a felvert tojásokat, a szódabikarbónát és a sütőport. Alaposan keverd össze.
2. Keverd bele a csokireszeléket és addig keverd, míg egyenletes lesz. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet és alaposan keverd el.
3. Nedves kézzel formálj diónyi golyókat és helyezd kivajazott tepsibe 7-8 cm távolságra. Lapogasd le a golyócskákat kis korongokká.
4. Előmelegített sütőben 175 fokon süsd 10-12 percet. Ha kész, hagyd 2 percet hűlni, majd tedd ki tortarácsra és hagyd teljesen kihűlni.
Forrás: sarokkonyha.blogspot.ro
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése