2012. április 6., péntek

Fűszeres húsvéti keksz


Hozzávalók:
1 közepes tojás
100g vaj
75 g kristálycukor
200g liszt
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
50 g ribizli
5 teáskanál tej
2 evőkanál kristálycukor
6 cm sütinyomó forma
2 olajozott sütőlap


Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra.
Óvatosan szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is és jól összekeverjük. 



Ezután belekeverjük az átszitált lisztet, a fahéjat, a gyömbért, a ribizlit és a tejet is. Majd az egészet jól elkeverjük és kézzel tésztává gyúrjuk. A kész tésztát háztartási fóliával becsomagoljuk és 20 percre betesszük a hűtőbe. Azután belisztezzük a gyúródeszkát és a tésztát 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Sütinyomóval kivágjuk a kekszformákat, majd a sütőlapra helyezzük. A tojásfehérjéket villával habosra keverjük és megkenjük vele a kekszek tetejét. Egy kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére, majd betesszük őket a sütőbe és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: matyasciprian.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése