Hozzávalók (10-12 darab nagyobb méretű kekszhez):
1 csésze = 2,5 dl
1/4 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze + 2 ek. finomítatlan cukor
1-1,5 tk. reszelt zöldcitrom (lime) héj
1/4 tk. tengeri só
1,25 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk. foszfátmentes sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1/3 csésze juharszirup (vagy méz)
2,5 ek. frissen facsart zöldcitrom (lime)-lé
1 tk. vaníliakivonat (vagy őrölt vaníliarúd)
1/4-1/2 tk. kókuszkivonat (én ezt elhagytam)
1/4 csésze hidegen sajtolt repceolaj (akkor épp napraforgóolajjal csináltam)
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tálban keverjük össze a kókuszt, a cukrot, a citromhéjat, a sót, majd szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Az egészet jól vegyítsük el. Egy másik tálban keverjük jól össze a juharszirupot a citromlével, a vaníliával, a kókuszkivonattal, és a repceolajjal. A lisztes keverékhez adjuk hozzá az olajosat, és jól kavargassuk el. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tegyünk evőkanálnyi masszahalmokat és lapogassuk el kicsit. Süssük 11 percig, amíg enyhén aranysárga lesz a teteje (ha sokkal tovább sütjük, kiszárad a belseje). Hagyjuk hűlni még 1 percig a tepsiben (hogy ne száradjon ki), majd egy lapát segítségével tegyük át sütőrácsra.
Forrás: www.vegagyerek.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése