2012. április 16., hétfő

Juharszirupos-vajas keksz 10 db


Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 evőkanál juharszirup (100%-os)
20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozs)
8 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, sztívia)
1 db tojás (bio-, vagy szabadtartású)

1. olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a juharszirupot és keverjük habosra a (megmosott és külön tálban felütve ellenőrzött) tojással (gyors mozdulatokkal keverjük, hogy a meleg vajban ne süljön meg a tojás)
2. a tojásos keverékhez adjuk a cukrot és a lisztet, majd alaposan keverjük össze
3. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a tepsit
4. enyhén nedvesített kézzel gyúrjunk evőkanálnyi adagokból gombócokat, majd 1 cm vastagra lapítva tegyük a tepsire

Praktikák:
- a 20 dkg liszt helyett legalább fele-fele arányban zabkorpa-teljes kiőrlésű liszt keverékkel is lehet készíteni,
- lehet bele tenni 1-2 evőkanál kakaóport, karobport, vagy felaprított csokit
- jól illik a tésztába darált dió, törökmogyoró, vagy mandula
- a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült

Forrás: www.receptmuves.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése