Hozzávalók:
Az alaprecepthez:
17 dkg sütőporos liszt vagy liszt és sütőpor
11,5 dkg cukor
8,5 dkg puha vaj
4 evőanál sűrített tej
Extrák:
11,5 dkg mazsola vagy bármilyen egyéb mást aszalt gyümölcs
apróra tördelt csokoládé ízlés szerint
Elkészítés:
Az alaprecept hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, gyúrjuk. Ezt követően kb. golflabda nagyságú kis gombócokat szakítunk ki, majd miután szép labdát formáltunk előle, a tenyerünk között összelapítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni. Kb. 15 darab lesz belőle.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű, gyors és finom keksz lesz a végeredmény. Kicsit ragacsos és elég édes. Bármivel gazdagítható az alaprecept, én csak néhány példát írtam. Ha nem akarunk a tésztába belekeverni csokit, a tetejét is díszíthetjük vele.
Forrás: www.mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése