Ez nem egy klasszikus értelemben vett száraz keksz, hanem egy puha sütemény. Ha nincs kekszsütőnk, nyugodtan használhatunk muffinsütőt is hozzá, csak akkor tovább kell sütni.
Hozzávalók
20 dkg gesztenyeliszt
10 dkg finomliszt
3 tojás
15 dkg nádcukor
2 tk rumaroma
2 ek olaj
2 dl tej
1 cs sütőpor
2 ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg finomliszt
3 tojás
15 dkg nádcukor
2 tk rumaroma
2 ek olaj
2 dl tej
1 cs sütőpor
2 ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojást habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tejet és aromát.
A liszthez adjuk a sütőport és a kakaót, alaposan elkeverjük a tojásos keverékben.
Végül hozzáadjuk a csokoládét.
Kiolajozott kekszütőbe kanalazzuk, majd 170 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
A liszthez adjuk a sütőport és a kakaót, alaposan elkeverjük a tojásos keverékben.
Végül hozzáadjuk a csokoládét.
Kiolajozott kekszütőbe kanalazzuk, majd 170 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Forrás: www.gasztrotipp.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése