2012. április 5., csütörtök

Húsvéti vendégváró keksz

Hozzávalók 6 főre:

125 g liszt
150 g étkezési keményítő
125 g Rama
180 g porcukor
200 g kókuszreszelék
2 tojás
1 tojás a kenéshez
kókuszreszelék a szóráshoz
2 tábla étcsokoládé a formák összeillesztéséhez




Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne, és tésztává gyúrjuk.
Legalább 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.
A tésztát 4 részre osztjuk, és két fólia (frissentartó fólia) között 2 mm vékonyra nyújtjuk. Azért kell 4 részre osztani, hogy könnyebben tudjunk a tésztával bánni. Ha már elég vékony, húsvéti nyúl formával kiszúrjuk. Tetszőlegesen választható más forma is (természetesen), én szoktam tojást is formázni. Tetszés szerint kenhető tojással, és akkor meg lehet szórni kókusszal. (én most nem szórtam)
Sütőben pár percig sütjük, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. (ha kellően vékonyra sikerült nyújtanunk, akkor ez az idő akár 3-4 perc is lehet.
Ha kihűltek, olvasztott csokoládéval kettőt-kettőt összeragasztunk. Nyúlnak szemet rajzolunk :), a tojást kidekoráljuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20 cm

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése