125 g vaj,
150 g világos porított nádcukor,
2 tojásfehérje,
140 g finomliszt,
140 g rizsliszt,
90 g kókuszreszelék,
105 g fekete és fehér csoki csepp
A puha vajat keverjük fehéredésig a porított nádcukorral, majd dolgozzuk a krémbe a tojásfehérjét is.
A liszteket és a kókuszt keverjük össze, majd dolgozzuk bele a vajas krémbe.
A tésztát pihentessük fél órát, majd formázzunk belőle 28 golyót.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a koronggá lapított tésztagolyókat.
Mindegyik kekszbe nyomjunk 5-6 csoki cseppet.
180 fokos sütőben (vagy légkeverésen 160 fokon) 13 percig süssük a kekszeket.
Figyeljünk arra, hogy ne piruljanak meg.
Kihűtve sokáig eltarthatóak.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése