7 dkg puha margarin
6 dkg cukor
1 tojás
18 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 narancs reszelt héja
egy csipet só
0,5 dl erős főzött kávé
15 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 50%)
5 dkg mandula/dió
kristálycukor a forgatáshoz
A margarint és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a narancs reszelt héját, alaposan elkeverjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd a cukros-margarinos-tojásos keverékbe szórjuk, s a kávéval lazítjuk. Ragadós, sűrű masszát kapunk.
A csokoládét és a mandulát éles késsel apróra vágjuk egy nagy vágódeszkán és a masszához adjuk. Lapos tányérra kevés kristálycukrot szórunk. A tésztából kb. diónyi gombócokat formálunk, majd a kristálycukorba forgatjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a kekszeket sorban belepakoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 13 percig sütjük. A kész kekszeket rácsra szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Forrás: thechefviki.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése