Hozzávalók 30 darabhoz:
210 g liszt,
2 tk sütőpor,
¼ tk só,
80 g nádcukor,
100 g apró szemű zabpehely,
120 g étcsoki csepp,
100 g kandírozott narancshéj,
200 g dió,
1 tojás,
60 g vaj
A lisztet keverjük össze a sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a csoki cseppeket, a kis kockára vágott kandírozott narancshéjat, a durvára tört diót, és a cukrot is.
Dolgozzuk össze a hozzávalókat egyenletesen
A tojást lazán verjük fel, a vajat olvasszuk fel.
A lisztet keverjük össze a sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a csoki cseppeket, a kis kockára vágott kandírozott narancshéjat, a durvára tört diót, és a cukrot is.
Dolgozzuk össze a hozzávalókat egyenletesen
A tojást lazán verjük fel, a vajat olvasszuk fel.
A nedves elemeket jó alaposan morzsoljuk össze a száraz elemekkel. Morzsalékos lesz a tészta, de ettől ne rettenjünk meg.
Formázzunk nagyobb diónyi golyókat a masszából, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (ezt a mennyiséget kb. 3 fordulóval tudjuk megsütni majd).
A golyókat egy pohár aljával lapítsuk ki.
180 fokos, légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
A golyókat egy pohár aljával lapítsuk ki.
180 fokos, légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése