2012. november 29., csütörtök

Narancsos, diós, csokoládés keksz


Hozzávalók 30 darabhoz: 
210 g liszt, 
2 tk sütőpor, 
¼ tk só, 
80 g nádcukor, 
100 g apró szemű zabpehely, 
120 g étcsoki csepp, 
100 g kandírozott narancshéj, 
200 g dió, 
1 tojás, 
60 g vaj

A lisztet keverjük össze a sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a csoki cseppeket, a kis kockára vágott kandírozott narancshéjat, a durvára tört diót, és a cukrot is.
Dolgozzuk össze a hozzávalókat egyenletesen
A tojást lazán verjük fel, a vajat olvasszuk fel.



A nedves elemeket jó alaposan morzsoljuk össze a száraz elemekkel. Morzsalékos lesz a tészta, de ettől ne rettenjünk meg.
Formázzunk nagyobb diónyi golyókat a masszából, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (ezt a mennyiséget kb. 3 fordulóval tudjuk megsütni majd).
A golyókat egy pohár aljával lapítsuk ki.
180 fokos, légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése