Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dkg búzadara (opcionális, én pl. teljesen kihagytam belőle)
12 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
2 tojás sárgája
20 dkg puha vaj
1 csipet só
1/2 cs sütőpor
2 ek víz
hempergetéshez kristálycukor
5 dkg étcsoki a cirmozáshoz
1 tk. olaj
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, és kb. 3 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. Hűtőbe tesszük, alaposan kidermesztjük - dermedt (kemény) tésztát könnyebb vágni.
Ha elég keményre hűlt, munkalapra kristálycukrot szórunk, és oda-vissza meghengergetjük benne a tésztahurkát. Éles késsel fél cm vastag szeleteket vágunk belőle, sütőpapíros tepsire pakoljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és halványra sütjük. Ha a széle picit barnul, kész is van.
Felteszem, a búzadara hiánya miatt nem tartotta meg formáját a keksz, némileg szétterült sülés közben, de az állaga és az íze kifogástalan!
A kihűlt kekszeket egymás mellé rakogatjuk egy sütőpapíron. A csokoládét az olajjal vízgőz felett vagy mikróban alacsony teljesítményen összeolvasztjuk. Zacskóba kanalazzuk, melynek lecsípjük a hegyét, és könnyed mozdulatokkal megcsíkozzuk vele a kekszeket.
A csoki dermedése után dobozolható, a rétegek közé 1-1 sütőpapírt helyezve.
Forrás: thechefviki.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése